Práce na počítači je v poslední době velice oblíbená. Hodně lidí, a to hlavně dětí, už dávají přednost počítačovým hrám anebo mobilním hrám před různými klasickými hry. Já si myslím, že dříve děti hrály třeba například panáka nebo skákaly gumu a hrály také ve velkém deskové hry nebo pexeso a další jiné hry. Tohle bylo před několika desítkami let. V dnešní době je to úplně jiné. Dneska děti už třeba, které jsou šestileté, tak umí udělat například webové stránky anebo pracovat s počítačem lépe než kdejaký čtyřicátník. Například můj syn mi říkal, že bude chtít pracovat tak, že bude vyrábět webové stránky anebo třeba dělat počítačového technika.

Existují počítačové kurzy.

Když jsem o tomhle slyšela, tak mě to vůbec nevadilo a byla jsem ráda, protože si myslím, že informatika anebo práce s počítačem má opravdu velikou budoucnost. V dnešní době chce každý člověk umět na počítači, proto je opravdu skvělé a výhodné, že existují různé počítačové kurzy, kde se děti anebo i dospělí mohou naučit pracovat s počítačem opravdu dobře. Anebo lépe počítači porozumět. Proto jsem si řekla, že když můj syn chce také pracovat s počítačem, že ho určitě přihlásím na nějaký počítačový kurz. Když tohle syna bude bavit, tak v tom nevidím vůbec nic špatného. Jenom že se stále setkávám také s různými názory jiných rodičů, že přihlásit dítě na počítačový kurz je opravdu peklo.

I děti umí na počítači.

Že je to veliké neštěstí, že dítě bude závislé na počítači, jenomže já pochybuji. Tento kurz je určený pro děti. Od pěti let, tak když je to určené od pěti let dětí, tak proč by na to nemohl chodit můj sedmiletý syn, když můj syn má rád počítače a také rád pracuje na počítači. Tak absolutně nechápu, proč bych mu zakázala počítačové kurzy. Syna jsem tam dala a je to třikrát týdně. Navíc ještě doma také pracuje na počítači. A syn tam nedělá žádné blbosti, téměř se tam ani nedívá na pohádky nebo nestahuje videa, nemá sociální sítě, ale rád tam třeba dělá různé složky a podobně. Mně se tohle líbí, protože syn alespoň bude mít zdárnou a lepší budoucnost, protože se vyzná v počítači lépe než třeba kdejaký dospělý člověk s vysokou školou.